ANNE STOKMAN: zangeres/dirigent/zangcoach.

ANNE STOKMAN

ANNE STOKMAN geboren te Amsterdam, Nederland, studeerde klassiek zang en koordirectie aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht.

Anne is een mezzo-sopraan/alt. Bijvak: piano en viool.

Anne studeerde zang LICHTE MUZIEK bij Astrid van Helden: jazz, latin, pop, musical, wereldmuziek, operette, Nederlandstalige muziek.

Anne Stokman zingt met Astrid van Helden samen in Nederland en over de hele wereld met hun 'engelenstemmen'.

Van Concertgebouw te Amsterdam tot aan Music Academy Hall te Chennai in Zuid-India, Rusland, U.K., Duitsland, Belgie, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, U.S.A., Letland. Met grote orkesten, jazzbands, popbands en pianisten.

Anne heeft een melodieuze stem met een warme klank.

Anne zingt solo of samen met zangeres Astrid van Helden.

DIRIGENT

Anne studeerde koordirectie naast haar opleiding klassiek zang aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

Erna Spoorenberg was haar lerares aan het conservatorium te Amsterdam voor klassiek zang.

Anne is begonnen met dirigeren in 2005 met diverse koren.

Wereldkoor, Balkankoor, Kerkkoor, Nederlandstalig koor, Musicalkoor, Kamerkoor, kan zij dirigeren.

Een dirigente/zangcoach die in staat is om goed naar de stemmen te luisteren en deze samen te laten zingen zodat het koor in harmonie is.

Op een niet autoritaire wijze weet Anne hoe belangrijk het is om ook met koorleden en bestuur een eenheid te vormen zodat de harmonie gewaarborgd blijft. Alleen dan kan er op een fijne wijze SAMEN muziek gemaakt worden!

ZANGCOACH

Anne is zangcoach vanaf 1990 en geeft les in alle muziekstijlen! Op zachte en vriendelijke wijze gaat zij voorzichtig met de stem.

Anne weet als geen ander wat stembelasting is en hoe je het beste met je stem kan omgaan, juist met optredens of mensen die veel moeten spreken en zingen.

Haar grote schat aan ervaring door vele optredens in binnen- en buitenland speelt hierbij een grote rol.

Anne speelt van jongsaf aan klassiek viool/piano en volgde jarenlang lessen hier in, zij is de dochter van een professioneel violiste die jarenlang speelde in o.a.het Metropool orkest, Anne stamt uit een muzikale familie.